zondag 30 juni 2024

Emmen: Fataal ongeluk bij staalbouwbedrijf

Bij een staalbouwbedrijf in Emmen is iemand omgekomen bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer raakte bekneld onder een stalen balk.
Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plaats des onheils, maar hulpverlening mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plekke aan de verwondingen bezweken.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk. De Arbeidsinspectie is gestart met een strafrechtelijk onderzoek, om te kijken of het bedrijf iets te verwijten valt.

RTV Drenthe, 28 juni 2024

donderdag 27 juni 2024

Moerdijk: aannemer overleden door beknelling

Door een ongeval op het terrein van Shell Chemicals Park aan de Chemieweg in Moerdijk is een aannemer om het leven gekomen. Volgens de Arbeidsinspectie raakte de man bekneld onder een zwaar voorwerp. Het gaat om een industriële schoorsteen, schrijft Omroep Brabant. De aannemer was daar samen met andere bouwvakkers aan het werk bij een van de gebouwen.

Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Daar doet de Arbeidsinspectie onderzoek naar. Dat kan nog weken duren, laat een woordvoerder weten aan de regionale omroep. "We gaan onder meer getuigen horen en de plek waar het gebeurde onderzoeken."

"Dit incident raakt ons diep en treft veel mensen", aldus een woordvoerder van Shell. "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en collega's van het slachtoffer."

Shell wil niet zeggen om welk pand het gaat, of het pand gesloten is en wat voor gevolgen dat voor de bedrijfsvoering heeft. "De nazorg voor mensen die hierdoor getroffen zijn heeft voor ons prioriteit", zegt een woordvoerder.

NOS, 26 juni 2024

dinsdag 25 juni 2024

Eindhoven: ijzeren buis valt van achtste verdieping, man ernstig gewond

Een ijzeren buis is van de achtste etage van een bouwplaats op het hoofd van een bouwvakker gevallen in Eindhoven. Het slachtoffer droeg een helm, maar raakte toch ernstig gewond. Hij was na het bedrijfsongeval op de Gerard Philipslaan wel aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is ingeschakeld om het ongeval te onderzoeken.

Een aantal van de bouwvakkers heeft na het ongeluk het werk neergelegd. Zonder netten rondom de steiger is het niet verantwoord om er te werken, zo laat een van hen weten. Als die netten er wél waren geweest, had dit ongeluk volgens hem voorkomen kunnen worden.

Een traumaheli landde midden in de stad bij het Beursgebouw, waarna de arts en een verpleegkundige door de politie met spoed naar de plaats van het ongeval zijn gebracht. Dat was bij een appartementencomplex in aanbouw vlak achter het Philips Stadion.

Volgens de Arbeidsinspectie is de man geraakt door een stempel: een stalen buis om betonnen vloeren te ondersteunen. Volgens de collega van het slachtoffer had een andere bouwvakker op de steiger een de stempel in zijn hand. De bouwvakker op de steiger verstuikte zijn rechterenkel. Daarop liet hij de buis vallen, die op het hoofd terechtkwam van de collega die beneden op de grond stond.

Omroep Brabant, 24 juni 2024

zondag 23 juni 2024

Scheveningen: gewonden bij ontploffing barbecue op festival

Bij een ontploffing van een barbecue op het strand van Scheveningen is een man zwaargewond geraakt. Hij is overgebracht naar het Brandwondencentrum in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de brandweer liepen drie anderen bij de ontploffing lichtere brandwonden op. Zij konden op het strand worden behandeld.

Het ongeluk gebeurde toen een medewerker van een Caribisch festival op het Noorderstrand een barbecue bijvulde met een brandbare gel. De barbecue, die was opgesteld in een partytent, ontplofte direct.

Een medisch team landde met een traumahelikopter op het strand om extra hulp te verlenen. De brandweer kondigde meteen een stookverbod af op het kleinschalige festival.

Omdat het om een medewerker van het festival gaat, stelt de Arbeidsinspectie een onderzoek in naar de precieze oorzaak van het ongeluk.

NOS, 22 juni 2024

Zoeterwoude-Rijndijk: man zwaargewond na ongeval met persmachine

Bij een stomerij in het winkelcentrum Rijnecke Boulevard aan de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude-Rijndijk is een medewerker zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Een woordvoerder van de politie zegt dat het slachtoffer met zijn hand vast kwam te zitten in een persmachine. Hoe dat precies kon gebeuren, is onbekend. Met behulp van de brandweer kon de man worden bevrijd.
Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het gaat om een bedrijfsongeluk, meldt de politie.

Omroep West, 21 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

Doetichem: gewonde in bakkerij

Bij een bedrijfsongeval bij een bakkerij in Doetinchem is iemand gewond geraakt. Tijdens het schoonmaken van een deegliftmachine is de lift naar beneden gekomen en op het slachtoffer gevallen. 

Meerdere politieauto’s, ambulances en een traumahelikopter waren bij de zaak aan de Houtmolenstraat aanwezig. De gewonde is uiteindelijk met spoed door een ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Het is nog niet duidelijk hoe het slachtoffer er aan toe is.

De Arbeidsinspectie kan ‘geen mededelingen doen’ of de gewonde persoon een medewerker van het bedrijf is. Zij doet wel onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

De Stentor, 17 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

Andijk: persoon geraakt door vallende voorwerpen

Een medewerker van het drinkwaterbedrijf PWN aan de Dijkweg in Andijk is gewond geraakt bij een ongeluk. Er vonden op de locatie graafwerkzaamheden met een graafmachine plaats. Tegen het gebouw stonden stalen binten. Deze zijn aangetikt door de graafmachine. De stalen binten zijn op het hoofd van het slachtoffer terechtgekomen.

Het slachtoffer moest door middel van een hoogwerker, waar een brancard aan vast zat, omhoog gehaald worden. Meerdere hulpdiensten waren aanwezig ter ondersteuning.

Beweerd wordt dat de persoon mogelijk zwaargewond is geraakt bij het ongeval, maar dit kan de woordvoerder van de Arbeidsinspectie niet bevestigen. Uiteraard wordt onderzoek gedaan naar hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

NH Nieuws + Noordhollands Dagblad, 14 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

Zutphen: brandweer bevrijdt man die onder rupsmaaier terechtkomt

Een man is onder een grasmaaier met rupsbanden terechtgekomen in Zutphen. Hij is gewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval.

Het ongeluk gebeurde op de Hof van Wesse. Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie laat weten dat het gaat om een werknemer van een bedrijf, maar wil verder niet kwijt om welk bedrijf het gaat. Ook nadere personalia van de man worden niet vrijgegeven.

Een woordvoerder van de gemeente Zutphen laat weten dat het in elk geval niet om werkzaamheden gaat die vanuit de gemeente worden uitgevoerd.

De man werd door de brandweer uit zijn benarde situatie bevrijd. Het is niet bekend hoe hij er aan toe is. Er is ook een traumahelikopter vanuit Vliegbasis Volkel opgeroepen, maar die keerde voor de landing weer terug.

De omgeving van het ongeval is door de politie afgezet. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de Arbeidsinspectie nader onderzoek doet naar wat er precies is gebeurd.

Een rupsmaaier is een grasmaaier met rupsbanden die onder andere kan worden gebruikt voor het maaien van gras op hellingen of ander lastiger begaanbaar terrein. Het gaat om een apparaat dat op afstand bestuurd wordt. Het is niet bekend of het ongeval is gebeurd tijdens het maaien zelf of bijvoorbeeld bij het vervoer van de rupsmaaier of het in- of uitladen.

BN De Stem, 11 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

Dordrecht: man bekneld in machine

Een man is bij een bedrijf aan de Merwedestraat in Dordrecht na een val met zijn voet in een machine bekneld geraakt.

Het lukte na enige tijd om de man te bevrijden. Hij raakte niet levensgevaarlijk gewond maar is wel naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

ZHZ Actueel, 10 juni 2024

donderdag 6 juni 2024

Ederveen: gewonde op boerderij

Bij een bedrijfsongeval op een boerderij aan de Onderweg op de grens van Ederveen en Renswoude is een persoon gewond geraakt. Dat zou zijn gebeurd tijdens werkzaamheden aan een landbouwmachine. 

Er werd naast een ambulance in eerste instantie ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd onderweg afgemeld.

Hoe het slachtoffer gewond raakte, is niet bekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het landbouwvoertuig werd afgezet met linten.

Barneveldse krant, 4 juni 2024

Maassluis: man gewond door bijtend zuur

Op het terrein van metaalbedrijf Vecom aan de Mozartlaan in Maassluis heeft een bedrijfsongeval plaatsgevonden. 

Een medewerker kregen tijdens werkzaamhedenr bijtend zuur op zijn handen. Collega’s belden meteen 112, waarna de brandweer en ambulance met spoed uitrukte naar het bedrijf.

De medewerker is door ambulancepersoneel nagekeken en overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Uit voorzorg was het bedrijfspand door de aanwezige bhv ontruimd en mocht het personeel na het sein veilig dat door de brandweer werd gegeven, weer naar binnen en aan het werk.

112-Rijnmond, 6 juni 2024