vrijdag 13 september 2024

Sprang-Capelle: man zwaargewond door vallende lading

Een man is zwaargewond geraakt bij een ernstig bedrijfsongeval aan de Tinus van der Sijdestraat in  Sprang-Capelle. Tijdens het laden van een vrachtwagen viel een zwaar stalen rek met houten schotten van een heftruck, waardoor het slachtoffer eronder bekneld raakte.

Direct na het incident moest de heftruck worden verplaatst, waarna de zware schotten werden opgetild. Na zijn bevrijding werd hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het bedrijf heeft aangekondigd het ongeval te zullen melden bij de Arbeidsinspectie voor verder onderzoek.

112Brabant, 12 september 2024

Vilvoorde: vrouw maakt val van 12 meter in liftschacht

Een 26-jarige schoonmaakster is zwaargewond geraakt na een val van 12 meter in een liftschacht in het nieuwe gebouw van het bedrijf Living Tomorrow in Vilvoorde. De vrouw stapte met haar poetskar achterwaarts de lift in, maar de lift was niet komen opdagen. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk. De lift was kort daarvoor nog gekeurd.

De vrouw was na de val nog bij bewustzijn. Andere personeelsleden verleenden de eerste zorg, de hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. Ondanks de zware val liep ze geen hoofd-, nek- of ruggenwervelletsel op. De toestand van de vrouw is zorgwekkend.

Brabants Dagblad, 29 augustus 2024

woensdag 11 september 2024

Weert: gewonde bij garagebedrijf voor trucks

Bij een garagebedrijf voor onderhoud aan trucks aan de Marconilaan in Weert is een persoon gewond geraakt.

Tijdens het testen van remmen in de apk-straat is een medewerker met z’n arm beklemd geraakt, aldus de Arbeidsinspectie. Er wordt nu onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren en of het ongeval voorkomen had kunnen worden.

Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Voor de hulpverlening werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter hoefde uiteindelijk niet te worden ingezet.

De Limburger, 11 september 2024

zondag 8 september 2024

Veldhoven: hockeyveld ontruimd vanwege een incident met gevaarlijke stoffen

Een hockeyveld van hockeyclub Basko aan de Korze in Veldhoven is ontruimd vanwege een incident met het watersysteem. Tijdens werkzaamheden door een bedrijf werd per ongeluk een verkeerde vloeistof toegevoegd aan het systeem, wat leidde tot een gevaarlijke chemische reactie. De hulpdiensten gaven het terrein pas na anderhalf uur weer vrij.

Het plan was om het kunstgras te besproeien met waterstofperoxide om algen te bestrijden, maar een tweede stof werd per ongeluk toegevoegd. Dit veroorzaakte een ongezonde lucht, aldus de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Een adviseur gevaarlijke stoffen beoordeelde de situatie en bepaalde hoe het terrein veilig gesteld kon worden. De situatie bleef enige tijd instabiel, waardoor de hulpdiensten besloten om de locatie langer te monitoren. Nadat het gevaar geweken was, werd het terrein weer aan de eigenaar overgedragen.

De trainingen die voor de avond gepland stonden, zijn afgelast. Een overleg van trainers werd verplaatst naar tennisvereniging VLTC. De jonge spelers die tijdens de noodsituatie aan het trainen waren, werden via een achteruitgang geƫvacueerd en moesten hun fietsen tijdelijk achterlaten. Er zijn geen gewonden gevallen.

112Nederland, 4 september 2024

Puiflijk: slachtoffer bekneld in machine

Aan de Kerkstraat in Puiflijk zijn de hulpdiensten massaal ingezet voor hulp bij een bedrijfsongeval. Een slachtoffer zat bekneld in een machine. Deze is door de brandweer bevrijd met gebruik van hydraulische gereedschap en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Hardnieuws, 6 september 2024

dinsdag 3 september 2024

Ederveen: brandwonden na ongeval met gevaarlijke stof

Een persoon is gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Ede. Volgens de politie zou iemand aan de Luntersekade in aanraking zijn gekomen met een gevaarlijke stof. Het slachtoffer is met spoed naar het UMC ziekenhuis in Utrecht gebracht.

De man zou flinke brandwonden hebben opgelopen. Hij zou slijpwerkzaamheden aan een ijzeren vat hebben uitgevoerd, toen het vat door de warmte explodeerde.

Xon.nu, 3 september 2024