woensdag 22 augustus 2012

Gewonde bouwvakker uit schacht getild

Vanochtend is een bouwvakker op een bouwplaats aan de Schedeldoekshaven gewond geraakt. Hij werkte in een kabelschacht. De brandweer heeft hem eruit gehesen en de ambulancedienst vervoerde hem naar een ziekenhuis.

Op de bouwplaats laat de Rijksgebouwendienst nieuwe huisvesting bouwen voor de minsteries Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. In dit bouwwerk werkte de bouwvakker in een (niet al te ruime) kabelschacht.

De man is door een maat gewond aangetroffen, waarop de hulpdiensten zijn gealarmeerd. Het is onduidelijk hoe hij in zijn benadere positie terecht is gekomen. De man kon niet direct bevrijd worden.

Hij is op de ongevalsplek door het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team gestabiliseerd. De brandweer maakte met een redbak, lijnen en hijsbanden een hijsconstructie. Daarmee is de man na ruim een uur vanaf een plateau in de schacht omhoog gehesen, waarop hij naar een ziekenhuis werd vervoerd. Hij was op dat moment bij kennis.

De traumahelikopter landde op het Malieveld. Gedurende de hulpverlening was een deel van de Schedeldoekshaven afgezet, wat hinder voor het tramverkeer opleverde.

Regio15.nl, 21 augustus 2012