vrijdag 2 mei 2014

Maasdijk: 22 mensen onwel door inademen gevaarlijke stof

Bij een bedrijf in Maasdijk in het Westland zijn woensdagochtend ongeveer 22 mensen onwel geworden nadat ze een nog onbekende stof hadden ingeademd. Dat heeft de politie gemeld. Twee medewerkers, die last bleven houden van misselijkheid en ademhalingsproblemen, zijn naar een ziekenhuis gebracht. Anderen konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.
Het pand van Nature's Pride, dat handelt in tropische vruchten, werd na het incident ontruimd. Volgens een brandweerwoordvoerder is een partij sugar snaps mogelijk de oorzaak van het incident. Zo'n acht pallets met de groenten zijn naar buiten gebracht en worden door het bedrijf zelf nader onderzocht. Metingen moeten uitwijzen welke stof is vrijgekomen, maar vooralsnog zijn er door de brandweer geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Ongeveer 300 medewerkers werden opgevangen in het voormalige bedrijfspand van Nature's Pride op het bedrijventerrein aan Honderdland. De verwachting is dat het pand rond half 3 is gelucht en de medewerkers weer aan het werk kunnen.

Algemeen Dagblad, 30 april 2014