woensdag 26 augustus 2015

Den Haag: werknemers overgoten met chemische stof

Het incident met chemische stoffen dat zich dinsdagmiddag afspeelde op industrieterrein Kerketuinen in Den Haag lijkt te maken te hebben met een ruzie. Een 33-jarige man uit Den Haag is dinsdag aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht mensen te hebben overgoten met een chemische substantie in een bedrijvenpand aan de Zichtenburglaan in Den Haag, op de hoek met de Meppelweg.
Na het incident is de verdachte er vandoor gegaan. De brandweer heeft vijftien mensen ontsmet die mogelijk in aanraking zijn geweest met de substantie. Enkele slachtoffers klaagden vooral over een branderig gevoel aan hun lichaam. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De slachtoffers werden opgevangen in een tegenover gelegen politiebureau door ambulancepersoneel. Uit voorzorg werden onder begeleiding van de brandweer de overige aanwezige medewerkers uit het bedrijvenpand gehaald.

De politie doet verder onderzoek naar de precieze aanleiding van de zware mishandeling en de herkomst van de substantie.

Omroep West, 25 augustus 2015