maandag 28 mei 2018

Etten-Leur: twee gewonden bij steekvlam

Tijdens werkzaamheden aan de kloosterboerderij van Het Withof in Etten-Leur zijn maandag rond het middaguur twee bouwvakkers zwaar gewond geraakt en overgebracht naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. De 160 leerlingen van de nabij gelegen basisschool Klankhof zijn direct na het incident uit voorzorg geëvacueerd.

De twee ernstig gewond geraakte mannen waren in de kelder van de kloosterboerderij aan het werk. Bij het drogen van een vloer zouden er door het gebruik van een föhn steekvlammen zijn ontstaan met ernstige verwondingen aan de benen als gevolg.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke. De twee slachtoffers werden eerst een tijdje door de brandweer gekoeld voordat zij met twee ambulances en onder politiebegeleiding zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Gezien de ernst van de situatie werd er ook een speciale arts voor letsel bij chemische stoffen opgeroepen. De Inspectie SWZ doet verder onderzoek naar het ongeval.

De kloosterboerderij wordt momenteel verbouwd tot een ruimte waarin zich in juli het ICT-bedrijf Ihomer zou vestigen.

Het merendeel van de leerlingen van de school is opgevangen in sporthal De Gong, maar mochten na een oproep op Facebook ook met hun ouders al vroeger mee naar huis. De kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kregen in de sporthal een koekje en een drankje en werden daar door de leerkrachten gerustgesteld. Na ruim een uur, toen er inmiddels meer duidelijk was over wat er nu op het terrein naast de school gaande was, keerden de kinderen terug naar hun klassen.

BN De Stem, 28 mei 2018