zaterdag 11 maart 2023

Rotterdam: man overlijdt na val van vier verdiepingen

Een installateur is van vier hoog naar beneden gevallen. Hij viel van een dak aan de Veelusstraat in Rotterdam-West, daar was hij zonnepanelen aan het plaatsen. Het slachtoffer is nog met spoed naar het ziekenhuis gebracht, daar overleed hij niet lang daarna.

In weer en wind stond de installateur vrijdag op een dak in het Nieuwe Westen om zonnepanelen te leggen. Daarbij is hij vermoedelijk uitgegleden, maar wat er precies is gebeurd gaat de arbeidsinspectie grondig onderzoeken. Direct na het ongeval zijn al foto's gemaakt, bewijsmateriaal verzameld en is gesproken met getuigen.

Of de man alleen aan het werk was of met collega's kan de woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie niet zeggen. Wel weet hij dat deze man het vijfde dodelijke slachtoffer in drie jaar tijd is bij het installeren van zonnepanelen. In de afgelopen anderhalf jaar alleen al gebeurden er veertig ongelukken bij dit werk. Daarvan houdt 80 procent verband met valpartijen.

"Mensen werken te onveilig op hoogte. Ze zekeren zich bijvoorbeeld niet, of er is geen dakrandbeveiliging of er zijn geen steigers." Of dat vanmorgen in Rotterdam-West ook het geval was, moet onderzoek uitwijzen.

NOS.nl, 10 maart 2023