vrijdag 25 augustus 2023

Tudela: trucker uit Oss zwaargewond bij lossen lading

Een vrachtwagenchauffeur (60) uit Oss is zwaargewond geraakt bij een afschuwwekkend bedrijfsongeval in Spanje. Hij kreeg gloeiend hete chemicaliƫn over zich heen toen er iets mis ging tijdens het lossen van zijn lading.

De man ligt met ernstige brandwonden in het universitair ziekenhuis Miquel Servet in Zaragoza. Daar wordt hij kunstmatig in slaap gehouden, zo hebben zijn Osse werkgever en familieleden te horen gekregen. Volgens deze berichten verkeert de man niet in levensgevaar maar zijn zijn verwondingen ernstig.

Het ongeluk gebeurde in Tudela, in de Spaanse provincie Navarra, op het terrein van een bedrijf dat volgens regionale media daar afvalproducten van olie verwerkt. De Ossenaar kwam daar een lading brengen en zou er daarna ook weer een meenemen. Hij is een chauffeur met ruime ervaring in dit werk.

Tijdens het lossen is er iets misgegaan. Volgens eerste verhalen is er 90 graden hete vloeistof naar buiten gekomen via de werkopening aan de bovenkant van de tankwagen. Dit chemische goedje heeft drie mensen geraakt, naast de chauffeur ook een machinist en een medewerker van het Spaanse bedrijf. De chauffeur raakte het zwaarst gewond.

Wat er precies gebeurd is en hoe dit kon, moet nog blijken uit een onderzoek dat ingesteld is door de politie in Navarra. Het Osse slachtoffer werd na het bedrijfsongeval eerst naar een lokaal ziekenhuis in Tudela vervoerd, en van daaruit naar Zaragoza, waar een gespecialiseerde afdeling is voor de behandeling van brandwonden.

Brabants Dagblad, 25 augustus 2023