zondag 14 juli 2024

Etten-Leur: monteur die overleed legde geen zonnepanelen

De monteur die in Etten-Leur op het dak van een appartementencomplex om het leven kwam, was geen zonnepanelen aan het leggen, aldus de eigenaar van het pand aan de Bredaseweg waar het ongeval plaatsvond. Waardoor de monteur om het leven is gekomen, is nog altijd niet duidelijk.

De man werkte als onderhoudsmonteur bij Invest Company BV. Hij voerde kleinschalige klusjes uit en is nooit verantwoordelijk geweest voor het leggen van zonnepanelen, aldus de directeur van het bedrijf.  

De elektronica in het gehele pand, een leegstaand kantoorpand dat twee jaar geleden tot woonruimte werd getransformeerd, is de afgelopen tijd onder handen genomen door een professioneel elektrotechnisch bedrijf. Dit inclusief de installatie van de zonnepanelen. De overleden monteur was samen met een collega bezig een kabelgoot te leggen en de elektricien van een elektrotechnisch bedrijf zou later komen om de laatste hand aan de klus te leggen. De monteur werd levenloos op het dak aangetroffen door een collega. 

De precieze oorzaak van het overlijden van de monteur is nog niet bekend. De werkzaamheden aan het appartementencomplex liggen momenteel stil terwijl de Arbeidsinspectie onderzoek doet naar de oorzaak van het incident.

Omroep Brabant, 12 juli 2024