vrijdag 23 augustus 2024

Boxtel: man komt met been vast te zitten in machine

Bij slachterij Vion in Boxtel heeft een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Een man raakte met zijn been bekneld in een machine.

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. De politie bevestigt dat de man ernstig beenletsel en een slagaderlijke bloeding heeft opgelopen. De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd en de Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

De werknemer was een kar aan het verplaatsen en raakte gewond door een lopende band. Het onderzoek naar het ongeval zal enkele weken in beslag nemen. Bedrijven waar een ongeval gebeurt, moeten van de Arbeidsinspectie zelf ook initiatief nemen door binnen enkele weken een rapportage en verbeterplan te maken en zo van het ongeval te leren. Het kan natuurlijk zijn dat een werknemer verkeerd handelde, maar ook dan zijn er misschien extra maatregelen nodig. De Arbeidsinspectie zal in die periode monitoren en kijken of het proces is verbeterd. Als het niet goed is, kan er een boete volgen.

Brabants Dagblad, 22 augustus 2024

woensdag 21 augustus 2024

Tegelen: persoon overleden bij ongeval in dakpannenfabriek

Bij een bedrijfsongeval in een dakpannenfabriek in Tegelen is een persoon om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. De persoon is tijdens werkzaamheden klem komen te zitten in een machine.
Voor de hulpverlening kwam onder andere een traumahelikopter ter plekke.

Er is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gestart onder leiding van het Functioneel Parket.
Het bedrijf wilde desgevraagd geen commentaar geven.

De Limburger, 21 augustus 2024

maandag 12 augustus 2024

Rijssen: man ernstig gewond bij val

Een persoon is ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Rijssen. Ook een traumahelikopter kwam hiervoor ter plaatse. 
Het ging mis bij een bedrijf aan de Spoelerstraat. Volgens omstanders viel daar een persoon van een trap en raakte hierbij ernstig gewond. Een trauma-arts werd per helikopter naar het pand gevlogen om assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel.

Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse om onderzoek te verrichten.

Tubantia, 12 augustus 2024

Hoorn: man overleden bij val van grote hoog

Een man is overleden tijdens werkzaamheden op ongeveer twintig meter hoogte bij ijsbaan De Westfries aan de Westfriese Parkweg in Hoorn. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het slachtoffer door het dak is gezakt.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. Het slachtoffer is aan de verwondingen bezweken.

De Arbeidsinspectie is een strafrechtelijk onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie, de standaardprocedure als er een bedrijfsongeval met dodelijk afloop is gebeurd.

Noordhollands Dagblad, 12 augustus 2024

zondag 11 augustus 2024

Almelo: brandweer rukt uit voor lekkage chemicaliën

Brandweer en politie zijn massaal uitgerukt voor een ongeval met chemicaliën aan het Noordbroek in Almelo. Voor zover bekend zijn er bij het bedrijf Labaz Hygiëne Concepts agressieve zuren vrijgekomen. Een straal van zeker honderd meter rondom het bedrijf werd afgezet. Er zouden geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd.

Labaz is een bedrijf dat hygiënemiddelen maakt voor onder meer de voedselverwerkende industrie. Daarvoor worden ook zuren gebruikt. De brandweer meldde na onderzoek dat het bij het incident gaat om twee zuren die bij elkaar zijn gekomen in een zogenaamde ibc-container. Dat zijn vierkante plastic vaten van duizend liter. Het zou gaan om fosforzuur en salpeterzuur. Dat zorgt voor een chemische reactie. De container is enkele uren gekoeld.

Bij de reactie kan een bruine damp vrijkomen. Dat kan voor een prikkelende sensatie zorgen bij mensen die zich in de omgeving bevinden. Gevaarlijk is het niet. De brandweer deed na het incident voortdurend metingen om de luchtkwaliteit in de gaten te houden.

Niet alleen de brandweer rukte groot uit voor de melding bij Labaz, ook de politie, de Omgevingsdienst Twente en de Veiligheidsregio waren er bij. Zelfs op een afstand van meer dan honderd meter was een ‘chemische lucht’ te ruiken. Niet lang nadat de brandweer ter plekke was, werd het gebied afgezet. Die cirkel werd later nog eens vergroot.

Volgens een medewerker van een aanpalend bedrijf is het al de tweede keer dat er zich bij Labaz een incident met chemicaliën voordoet. Enkele weken terug ging het volgens de man ook al mis.

Tubantia, 8 augustus 2024

vrijdag 9 augustus 2024

Bocholtz: Dode en gewonde bij val van steiger

Bij een ongeval bij een sportclub in Bocholtz zijn twee personen van een steiger gevallen. Eén van de vrijwilligers overleefde de val niet.

De vrijwilligers waren aan het schilderen in het clubgebouw van Sportclub '25. Even voor half tien werden de hulpdiensten opgeroepen voor een medische noodsituatie. Ook werd er een traumahelikopter ingezet. Voor één van de slachtoffers kwam alle hulp te laat, de andere persoon is ter plaatse behandeld en met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat meerdere mensen het ongeval hebben zien gebeuren is Slachtofferhulp ingeschakeld. Het is op dit moment nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

NWS, 8 augustus 2024

woensdag 7 augustus 2024

Helmond: man komt klem te zitten onder heftruck

Bij het bedrijf Legro aan de Gerstdijk in Helmond is een man aangereden door een heftruck. Vervolgens raakte de man bekneld onder de heftruck. Politie, brandweer, een ambulance én een traumahelikopter uit Rotterdam rukten uit om het slachtoffer bijstand te verlenen. Het is niet bekend of de man een medewerker van het bedrijf is.

Het ongeluk gebeurde op het terrein van Legro, een groothandel in landbouwproducten op het bedrijventerrein B.Z.O.B. in Helmond. De hulpdiensten hadden ruim een half uur nodig om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Uiteindelijk lukte het hen om de heftruck aan één kant omhoog te tillen, waarna de man onder het gevaarte vandaan kon worden gehaald.

De man werd met ernstige verwondingen aan zijn benen per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren, dat wordt momenteel onderzocht door onder meer de arbeidsinspectie.

DitisHelmond.nl, 6 augustus 2024

maandag 5 augustus 2024

Spijkenisse: ongeval met steigers

Bij een bedrijfspand aan de Kelvinweg op het industrieterrein in Spijkenisse waren werkzaamheden aan de gang, waarvoor rondom het gebouw steigers waren geplaatst. Tijdens het uitladen van een lading steigers is er vermoedelijk iets misgegaan, waardoor een lading steigers op de grond viel. Hierbij raakte één persoon gewond. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Spieke, 5 augustus 2024