woensdag 15 mei 2024

Bleiswijk: vrouw gewond door beknelling

Een vrouw is gewond geraakt na een bedrijfsongeval bij Anthura aan de Cyclamenweg in Bleiswijk. Het slachtoffer zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Na behandeling door het ambulancepersoneel is zij, zonder spoed, naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie en de Arbeidsinspectie doen verder onderzoek naar het incident.

112Lansingerland, 14 mei 2024

Tubbergen: jongen (16) komt om bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeluk in Tubbergen is een tiener om het leven gekomen. Het gaat om een jongen van 16 jaar. Het slachtoffer is een middelbare scholier die als stagiair van Installatiebedrijf Eppink aan het werk was bij hotel-restaurant Drostes aan de Uelserweg.

Volgens een woordvoerder van de Arbeidsinspectie werd het slachtoffer geëlektrocuteerd tijdens werkzaamheden aan vermoedelijk de stroomtoevoer in de kruipruimte van het pand. De inspectie doet verder onderzoek.

NOS nieuws, Tubbergen nieuws, 14 mei 2024

Rotterdam: man overlijdt door bedrijfsongeval

Een man is op het terrein van afvalverwerker AVR aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam om het leven gekomen. Het slachtoffer raakte ernstig gewond toen één van de trossen van een schip knapte.

Hulpverleners rukten groots uit en hebben de man nog gereanimeerd. Dat mocht helaas niet meer baten en de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Wat er precies is gebeurd wordt onderzocht door de arbeidsinspectie.

Nieuws op Beeld, 6 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

Veel arbeidsongevallen met verzuim bij politie, brandweer en conducteurs

In 2023 had 2,7 procent van alle werknemers een arbeidsongeval met lichamelijk letsel of geestelijke schade. In bijna de helft van de gevallen leidde het tot een of meer dagen verzuim, blijkt uit cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van het CBS en TNO, ingevuld door bijna 62.000 werknemers.

Van alle beroepsgroepen hebben politie, brandweer en conducteurs de grootste kans op een ongeval tijdens het werk en met een of meer dagen verzuim. Gemiddeld over de jaren 2021 tot en met 2023 betrof het 6,3 procent van de politie- en brandweermensen en 5,5 procent van de conducteurs. Ook onder slagers, vrachtwagenchauffeurs, productiemachinebedieners, timmerlieden en loodgieters en pijpfitters zijn verhoudingsgewijs veel arbeidsongevallen met verzuim.

Gevraagd naar de oorzaak van het arbeidsongeval noemt 17 procent van de slachtoffers psychische overbelasting, zoals stress en intimidatie. Dat is het hoogst sinds het begin van de meting van de oorzaken in 2017. Toen was psychische overbelasting voor 14 procent een oorzaak.

Andere oorzaken: 14 procent van de werknemers met een arbeidsongeval geeft aan zich gesneden of gestoten te hebben, 12 procent is uitgegleden, gestruikeld of gevallen, en 10 procent zegt bedreigd, gebeten of geschopt te zijn. Minder dan 5 procent rept over een verkeersongeval of een val van een ladder of steiger.

In 2020, het eerste jaar van de coronapandemie, daalde het percentage werknemers met een arbeidsongeval ten opzichte van de jaren daarvoor, zowel voor ongevallen met als zonder verzuim. Na 2020 is het percentage dat te maken had met een arbeidsongeval vrijwel gelijk gebleven. Ook dat gold zowel voor ongevallen met als zonder verzuim.

In de cijfers tellen arbeidsongevallen tijdens woon- en werkverkeer niet mee, en ook de arbeidsongevallen met uitsluitend een natuurlijke oorzaak, zoals een hartstilstand of beroerte, tellen niet mee. Recente cijfers over het aantal doden ten gevolge van een bedrijfsongeval zijn niet beschikbaar. De cijfers over 2022 verschijnen pas in juli omdat die van alle EU-landen via Eurostat wordt bijgehouden.

NOS nieuws, 14 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

Sevenum: ongeluk tijdens stuntshow - drie acteurs naar het ziekenhuis

Drie acteurs van een stuntvoorstelling in Toverland in Sevenum zijn naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk. Tijdens openluchtshow Aqua Bellatores kwamen de personen ten val. Ooggetuigen meldden dat ze van het podium vielen door een enorme vloedgolf aan water.

Normaal gesproken worden tijdens de show verschillende bakken water over het decor uitgestort. Dat effect vormt de finale van de voorstelling. Vermoedelijk viel dit keer per ongeluk al het water tegelijk naar beneden. Het zorgde voor zo'n klap dat het decor beschadigd raakte en de acteurs een metersdiepe val maakten.

Het ongeval vond plaats tijdens de voorstelling. Aqua Bellatores is de rest van de dag niet meer doorgegaan. Een woordvoerder bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden. Drie acteurs kregen volgens hem "medische zorg ter plaatse". "Vervolgens zijn ze zonder spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht." 

Aqua Bellatores ging in 2023 in première. Het decor bestaat uit kleurrijke havenhuisjes. Onder het podium staat een bassin van 80.000 liter water. Wanneer al het water tegelijk over het podium wordt uitgestort komt er letterlijk een tsunami aan water naar beneden. Uiteindelijk is besloten om de bakken gefaseerd om te kieperen. 

Loopings, 8 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

Tholen: man loopt brandwonden op bij explosie

Bij een ernstig bedrijfsongeval in Tholen is een man ernstig gewond geraakt. De man is met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Diverse hulpdiensten waaronder de ambulancedienst, brandweer en politie werden met spoed opgeroepen voor het incident bij het bedrijf aan de Slabbecoornweg. Er bleek bij onderhoudswerkzaamheden een explosie te hebben plaatsgevonden. Vanwege het letsel werd ook de Rotterdamse traumahelikopter opgeroepen en ingezet.

Het slachtoffer is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

HvZeeland, 7 mei 2024

Maastricht: gewonde bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval in Maastricht is een gewonde gevallen. Vermoedelijk gaat het om een beknelling.

Het incident gebeurde bij staalbedrijf Service Centre aan de Fregatweg in Maastricht. Meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen, waaronder de brandweer van Maastricht en een traumahelikopter uit Duitsland. De werknemer zou met zijn arm klem zijn komen te zitten, vermoedelijk in een van de machines. Hij is uiteindelijk met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Over de ernst van de verwondingen is, net als over de oorzaak van het ongeval, niets bekend. De Arbeidsinspectie doet onderzoek.


L1 nieuws, 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

Ursem: gewonde (13) bij ernstig ongeval op boerenerf

Bij een ernstig ongeval op een erf van een boerderij aan de Mijzerdijk in Ursem is door nog onbekende oorzaak een voersilo ingestort. Een man kon nog net optijd wegkomen, maar een 13-jarige jongen raakte eronder bekneld.

Hulpdiensten, zoals diverse brandweerwagens, politie, ambulancedienst en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen op het boerenerf. De 13-jarige jongen is door de hulpdiensten bevrijd. Vervolgens is deze met spoed naar het ziekenhuis in Amsterdam overgebracht voor verdere behandeling. Hoe het instorten van de silo kon gebeuren, wordt onderzocht.

112WestFriesland, 2 mei 2024

woensdag 24 april 2024

Zevenaar: medewerker raakt bekneld

Bij een bedrijfsongeval op de Industriestraat in Zevenaar heeft een man bekneld gezeten tussen een deur en een muur. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Dat bevestigt de Arbeidsinspectie.

De man kwam vast te zitten tussen een deur die van een lopende band kwam rollen en een muur.

De Gelderlander, 22 april 2024

woensdag 17 april 2024

Tilburg: ernstige brandwonden na steekvlam

Tijdens werkzaamheden is kortsluiting ontstaan in een elektrakast bij een bedrijf aan de Albionstraat in Tilburg. Tijdens de kortsluiting ontstond een grote steekvlam. Een persoon liep daardoor derdegraads brandwonden wonden op. Het slachtoffer werd na behandeling door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. De elektrakast was zwart geblakerd. De netbeheerder is ingezet om de situatie veilig te stellen.

Brandweerlieden hebben nacontrole verricht, blussing bleek niet nodig. Er is een onderzoek ingesteld naar het bedrijfsongeval.

Hardnieuws, 17 april 2024