woensdag 27 oktober 2010

Gaslek wellicht oorzaak fataal ongeluk slachterij

Een defecte vriescel waardoor stikstof lekte, is vermoedelijk de oorzaak van het ongeluk waardoor een 60-jarige vrouw uit Lichtenvoorde om het leven kwam in een slachterij in Groenlo. Dat meldt een woordvoerder van de Vion Foodgroup, waar de slachterij onder valt. Dat reukloze gas kan volgens hem leiden tot acute bedwelming.

Onderzoek van politie en Arbeidsinspectie moet dit vermoeden nog bevestigen, zegt de woordvoerder. De politie denkt dat daar binnenkort meer over te zeggen valt. Het bedrijf laat zelf een extern onderzoek instellen naar de 'trieste gebeurtenis'.

De hulpdiensten werden gealarmeerd over problemen bij het Gelderse bedrijf. Vier werknemers waren in een vriescel aan het schoonmaken toen zij onwel raakten. De 60-jarige vrouw overleed ter plekke. Zij werkte al lang bij het bedrijf.

De andere drie slachtoffers, een 23-jarige vrouw uit Almelo, een 41-jarige vrouw uit Groenlo en een 35-jarige man uit Hengelo, zijn naar een ziekenhuis gebracht met ademhalingsmoeilijkheden. Met hen gaat het naar omstandigheden goed, zegt de woordvoerder. De man uit Hengelo moet nog wel langer in het ziekenhuis blijven.

Twee andere werknemers die niet in de bewuste ruimte zijn geweest, kregen ook ademhalingsmoeilijkheden. Zij zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuws.nl, 27 oktober 2010