donderdag 2 december 2010

Hoogwerker kantelt

Op de Weeshuisstraat in Coevorden is een hoogwerker gekanteld. Het ongeval gebeurde toen het voertuig het bouwterrein aan de Markt wilde verlaten. Door de verlaging in het besneeuwde wegdek nam de chauffeur de hoek iets te scherp, waardoor de kraan omviel. De man kwam met de schrik vrij.

De chauffeur werd met behulp van een ladder uit het voertuig gehaald en is ongedeerd. Het is gebeurd tijdens een moment van onoplettendheid. Gelukkig waren er geen passanten op dat moment. Na het ongeval werd het gedeelte van de Weeshuisstraat afgezet voor het verkeer.

De kanteling leverde schade op aan het pand waarin café Candia is gevestigd, maar had ook heel anders kunnen aflopen. Bewoner en uitbater Bas Spang werd vanochtend wakker door een harde klap. Hij nam later op de ochtend de schade met de uitvoerder van bouwbedrijf Strukton op. Zij gaan de ramen vervangen en de muur herstellen

De hoogwerker zou worden ingezet voor werk aan de gevel van het nieuwe gemeentehuis en werd donderdagochtend verplaatst, maar dat liep niet goed af. De kraan werd in het begin van de middag omhoog getakeld. De Weeshuisstraat werd vervolgens weer opengesteld voor het verkeer.

Coevorden Huisaanhuis, 2 december 2010