vrijdag 4 maart 2011

Drie vermisten na kapseizen vissersboot

De garnalenkotter Nieuwpoort 28, die dinsdagavond kapseisde voor de Franse kust, is in de loop van donderdagmiddag naar rustig water gesleept. De zoekactie naar de drie vermiste Nederlandse opvarenden werd woensdagmiddag stopgezet. Dat bevestigt Matthijs van der Ploeg, directeur van het bedrijf de Rousant dat het schip beheert.

De opvarenden van de vissersboot, de broers Christiaan (27) en Mark de Ridder (22) uit Arnemuiden en hun neef Erik Tange (20) uit Oost-Souburg, zijn nog steeds niet gevonden. Een grote zoekactie naar hen eerder deze week leidde niet tot resultaten.

Sinds het ongeluk werd de boot op zijn plek gehouden door een Zeeuwse kotter. Maar nu de zoekactie is gestopt, heeft het geen zin om de 'Mooie Meid' op die moeilijke positie te houden. De plaats waar de boot omsloeg, ligt op een drukke vaarroute met hoge golven en een rotsachtige bodem, meldt Het Nieuwsblad.

Later wordt de kotter naar de haven van Oostende of Vlissingen gebracht. Als het schip is omgedraaid, wordt verder gezocht naar de opvarenden. Daarna kan ook de toedracht van het ongeval worden onderzocht.

De Telegraaf, 3 maart 2011