zaterdag 18 juni 2011

Militair stierf geen natuurlijke dood

De 20-jarige militair van de Luchtmobiele Brigade die dinsdag in een ziekenhuis overleed, is een niet-natuurlijke dood gestorven. Bij de sectie zijn sporen gevonden van inwendige verwondingen, zo heeft de Koninklijke Marechaussee vrijdag laten weten.

De man doorliep een militair parcours voor zelfverdediging op de kaderopleiding. De militair werd vorige week woensdag 1,5 uur na zijn oefening onwel. Hij is toen direct naar het ziekenhuis in Weert overgebracht, waar hij bewusteloos raakte. Om die reden werd hij vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht gebracht, waar hij tevergeefs is geopereerd.

Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee gaat in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem verder onderzoek doen naar de doodsoorzaak. Een van de zaken die worden onderzocht, is of deze verwondingen in relatie staan tot de oefening waaraan de militair heeft deelgenomen voordat hij onwel werd. De militair zou zoveel klappen op het parcours hebben opgelopen, dat die hem fataal zouden zijn geworden. Daarbij zou mogelijk niet tijdig zijn ingegrepen. Dinsdag erkende het ministerie van Defensie al dat de 20-jarige militair waarschijnlijk was overleden aan fatale bloedingen die hij mogelijk op het parcours opliep.

Meer op Nu.nl, 18 juni 2011