maandag 19 maart 2012

Dode bij explosie timmerfabriek Elsloo (update)

Na een grote brand in het dorp Elsloo in Zuid-Limburg is maandag een stoffelijk overschot gevonden. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de 18-jarige medewerker van de timmerfabriek waar de brand uitbrak. Twee collega's, die ook in het pand aan het werk waren, hebben zich in veiligheid weten te brengen. Zij zijn ongedeerd. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De brand brak maandagmiddag rond half twee uit na een explosie. De man uit Elsloo was volgens een woordvoerder binnen aan het werk, maar is niet meer naar buiten gekomen. Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer lange tijd niet naar binnen.

De timmerfabriek ziet er volgens de woordvoerder uit als ''een grote verwrongen hoop staal". Ook de dansstudio die in hetzelfde pand lag, heeft grote schade opgelopen. Door de explosie is de voorgevel naar buiten geblazen. Van de hoogspanningskabels die boven het pand lopen, is de stroom afgehaald.
Het sein brand meester is gegeven, maar het nablussen gaat nog uren duren. De fabriek ligt vlakbij station Beek-Elsloo. Het treinverkeer heeft op last van de brandweer stilgelegen, maar is inmiddels weer volledig hervat.

Nu.nl, 19 maart 2012