donderdag 21 juni 2012

Gymnasium Breda: bedrijfsongeval met gevaarlijke stoffen

Op het Stedelijk Gymnasium aan de Nassausingel vond donderdagmiddag een bedrijfsongeval plaats. Tijdens verhuiswerkzaamheden is een kleine hoeveelheid fosfor en natrium vrijgekomen.

Door nog onbekende oorzaak vielen de stoffen nabij de ingang op de grond, waardoor twee verhuizers onwel zijn geworden. Circa 20 personeelsleden en docenten van de school hebben het pand uit voorzorg verlaten. Op het moment van het ongeval waren er geen leerlingen in dit gebouw aanwezig.

Na het incident werden hulpdiensten gewaarschuwd. Brandweer, politie, ambulance en rapid responder gingen ter plaatse om hulp te verlenen. Er zijn voor zover bekend geen ernstige gewonden gevallen. De verhuizers hadden last van de luchtwegen en zijn per ambulance voor observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer is met perslucht naar binnen gegaan om een onderzoek in te stellen. Op dat moment vond een spontane ontbranding plaats. De brandweer heeft een specialistisch bedrijf laten komen om de stof te verwijderen.

Nieuwsbank, 21 juni 2012