woensdag 8 augustus 2012

Dode bij bedrijfsongeval Kampen (update)

Een botsing tussen een hijskraan en een hoogwerker lijkt de oorzaak van het dodelijke bedrijfsongeval aan de Industrieweg in Kampen afgelopen vrijdag. Bij het ongeluk viel de hoogwerker om en raakten twee broers gewond. Eén van hen overleed later in het ziekenhuis. De andere man, die ernstig gewond raakte, is aan de beterende hand en inmiddels van de intensive care af.

De 30-jarige mannen uit Kampen en Dronten waren in een bedrijfshal van opleggerfabrikant Broshuis bezig met onderhoud aan de verwarming. Vanuit de hoogwerker konden ze bij de kachels die aan het plafond hangen. Volgens de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid was de zogeheten schaarhoogwerker afgesteld op de maximale hoogte van 6 meter.

Terwijl de mannen in het bakje aan het werk waren, werd elders in de hal een vrachtwagen gelost met behulp van een hijskraan. De kraan raakte de hoogwerker, waardoor deze omviel.

De inspectie verwacht een paar maanden bezig te zijn met het onderzoek. Dan kan worden bepaald of het bedrijf in gebreke is geweest en zo ja, of een bestuurlijke boete of strafrechtelijke vervolging volgt.

De Stentor, 8 augustus 2012