maandag 14 oktober 2013

Emmercompascuum: dode en twee gewonden bij explosie

Vanmorgen is een 55-jarige inwoner van Emmercompascuum bij een bedrijfsongeval bij Zincoat aan de Boerdijk in Veenoord om het leven gekomen. Twee van zijn collega’s raakten gewond.

Kort na 08.00 uur ontstond er tijdens het proces van verzinken een explosie. De drie slachtoffers waren daar op dat moment aan het werk. Een 24-jarige man uit Zwartemeer en een 57-jarige man uit Veenoord raakten daarbij gewond. Een 55-jarige inwoner van Emmer Compascuum kwam om het leven.

Door de explosie ontstond er brand in de hal van de verzinkerij. Deze brand zorgde voor hevige rookontwikkeling die o.a. over de nabijgelegen A-37 trok. Deze weg is hierna afgesloten waardoor het verkeer bijna een uur heeft moeten omrijden.

De brandweer had de brand snel onder controle. Het bleef bij een binnenbrand. Er zijn direct metingen verricht op mogelijke gevaarlijke stoffen. Daarbij zijn geen bijzondere stoffen aangetroffen. 

De werknemers van het bedrijf zijn opgevangen in de kantine van een naastgelegen bedrijf. Daar zijn de medewerkers die ten tijde van de explosie in de hal waren, door mensen van de ambulancedienst onderzocht. Medewerkers van slachtofferhulp boden hun diensten aan.

Westerwolde Actueel, 14 oktober 2013