donderdag 30 januari 2014

Maurik: man gedood door vallend heiblok (update)

Bij werkzaamheden van het Waterschap Rivierenland langs de Maurikse wetering in de gemeente Buren is woensdagochtend een 53-jarige man uit Nederhemert om het leven gekomen. Een woordvoerder van het Waterschap Rivierenland bevestigt het noodlottige bedrijfsongeval.

Het dodelijk ongeluk vond plaats op het gemeentelijk sportpark aan de Driesweg in Maurik, waarlangs de wetering stroomt. Het waterschap is in dit gebied langs de Maurikse- en Lee wetering kort geleden gestart met de aanleg van een milieuvriendelijke oever.

Volgens een woordvoerder van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de man vermoedelijk om het leven gekomen door een vallend heiblok, dat door nog onbekende oorzaak losschoot van de heimachine en terechtkwam op het slachtoffer.

De man was werkzaam voor een aannemersbedrijf dat in opdracht van het Waterschap de werkzaamheden daar uitvoerde.  De man was langs de oever van de wetering bezig houten palen te slaan voor een beschoeiing.

Inspectie SZW stelt ter plekke een onderzoek in naar het bedrijfsongeval. In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek heeft het Waterschap de werkzaamheden aan de Maurikse en Lee Wetering stilgelegd.

De Gelderlander, 29 januari 2014