donderdag 4 september 2014

Woerden: bouwvakker vast in modder

Een bouwvakker die woensdag aan de Van Helvoortlaan in Woerden een uur lang in de modder vastzat, is door de brandweer bevrijd.

De man was bezig met de aanleg van een riolering op drie meter diepte. Toen een zijwand instortte, kreeg de man een grote lading zand en klei over zich heen, waarbij hij gewond raakte. De bouwvakker kwam tot zijn middel vast te zitten in de modder.
De brandweer probeerde de man uit zijn benarde positie te redden. Een traumahelikopter werd uit voorzorg opgeroepen. Ook rukten er andere hulpdiensten uit.

Volgens Marcel Westendorp van Veiligheidsregio Utrecht is dit geen dagelijkse kost voor de brandweerlieden, dus moesten de reddingswerkers enigszins improviseren. Uiteindelijk werd er een lading water in het gat gespoten, zodat het zand minder compact werd en daardoor kon de man loskomen.
Volgens Woerden TV had de bouwvakker veel pijn tijdens de bevrijding. Ambulancepersoneel stond klaar om hem te verzorgen en hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met de man gaat, is onbekend.

RTV Utrecht, 3 september 2014