dinsdag 20 januari 2015

Oosterhout: mensen onwel op politiebureau

Het politiebureau in het Brabantse Oosterhout is vanochtend ontruimd nadat enkele politiemedewerkers onwel waren geworden. De oorzaak is nog onbekend, de brandweer verricht momenteel metingen. Volgens onze verslaggever Arjen Schreuder, die ter plaatse is, wordt uitgegaan van een bedrijfsongeval.

In totaal zouden vijf mensen onwel zijn geworden volgens Omroep Brabant. Geen van de mensen hoefde naar het ziekenhuis, meldt de politie.

Het is onduidelijk of de oorzaak nog achterhaald kan worden. De politie zou op een melding van een ongeval met koolmonoxide zijn afgekomen, maar het is maar de vraag of ook na metingen met zekerheid gezegd kan worden dat het daarom ging.

Er was uit voorzorg een traumahelikopter naar het politiebureau gestuurd. Die hoefde niemand mee te nemen. Het bureau in Oosterhout bestaat uit meerdere panden. Alle politiemedewerkers zijn naar een ander gebouw verplaatst.

Het politiebureau aan het Europark heeft geen cellencomplex, dus er hoefden ook geen gedetineerden te worden geƫvacueerd, schrijft persbureau ANP.

NRC.nl, 20 januari 2015