donderdag 2 april 2015

Ede: man overlijdt na instorten muur

Een 59-jarige productspecialist van de handel in bouwmaterialen Raab Karcher uit Vriezenveen is dinsdagavond zwaargewond geraakt als gevolg van de storm. Een collega-accountmanager van de vestiging uit Nijmegen overleed. Ze raakten bedolven onder het puin van een omver geblazen buitenmuur van het Raab Karcher-filiaal in Ede en werden pas uren later ontdekt.

De muur stortte kort na het middaguur in. Betonnen blokken kwamen op het kantoorgedeelte van het gebouw terecht en vernielden het plafond van onder meer een leslokaal. De brandweer liet een bouwinspecteur het pand onderzoeken. In de loop van de middag mocht de opslagloods weer worden gebruikt, het kantoor bleef nog even verboden terrein.

Maar uren later werden er twee mensen vermist. Hun auto’s stonden op de parkeerplaats. Met speurhonden werd onder het puin gezocht. Er was vrees voor nog meer slachtoffers, mensen die mogelijk in het leslokaal waren voor een bijscholing. Met de 59-jarige was contact. Hij werd in de vooravond bevrijd en ging zwaargewond per traumaheli naar het ziekenhuis.

De brandweer zocht door naar de ander, hij werd ook ontdekt, maar had het ongeluk niet overleefd. Burgemeester Van der Knaap van Ede bevestigde de dood van deze 45-jarige. Veel vragen over het incident kon hij niet beantwoorden. „Ik ga niet speculeren.”

Tubantia, 1 april 2015