dinsdag 4 oktober 2016

Kaatsheuvel: dode bij ongeluk met heftruck

Bij de opbouw van het IJspaleis in De Efteling is dinsdagmiddag een 37-jarige man uit Kessel om het leven gekomen. Het gaat om een medewerker die extern werd ingehuurd. Volgens de politie betreft het een 'ongeluk met een heftruck'; hij zou tijdens het werk onder de vorken van de heftruck terecht zijn gekomen en raakte daarbij direct buiten kennis.

Het bedrijfsongeval gebeurde op de Speelweide, waar op dit moment een tent ('Het IJspaleis') wordt opgebouwd voor de Winter Efteling. De man raakte in eerste instantie zwaargewond en is nog gereanimeerd door hulpverleners, maar dat mocht niet baten. Een collega van de man raakte ook nog gewond aan zijn been. Het ongeval deed zich voor op een afgesloten bouwterrein. Volgens de politie hebben bezoekers van De Efteling het ongeluk daardoor niet zien gebeuren.

Wel zijn hulpdiensten ter plekke geweest, dat was wel zichtbaar voor de bezoekers. Er landde een traumahelikopter op de parkeerplaats van het park. Ook kwamen er twee ambulances op het ongeval af.

Omroep Brabant, 4 oktober 2016