woensdag 9 november 2016

Leimuiden: 9 gewonden in sushi-fabriek na ongeval met gevaarlijke stoffen

Bij schoonmaakwerkzaamheden bij een sushibedrijf op industrieterrein Waaier in Leimuiden zijn negen mensen woensdagochtend onwel geworden. De medewerkers kregen last van betraande ogen. Vijf werknemers zijn op de Waaier opgevangen door de ambulancedienst. Vier andere slachtoffers werden op de N207 in Woubrugge door de hulpdiensten onderschept nadat zij zelf onderweg waren gegaan naar de huisarts. Ambulancepersoneel heeft de ogen van de slachtoffers uitgespoeld.

Volgens de brandweer gaat het om chloor dat in aanraking is gekomen met een andere, nog onbekende stof, waardoor er een chemische reactie is ontstaan. Daarbij zijn dampen vrijgekomen die na inademen voor klachten zorgden bij de medewerkers. Het ging om een korte, spontane reactie waardoor mensen last van betraande ogen en ademhalingsklachten kregen.

Het gebouw is ontruimd geweest, maar er was geen gevaar voor de omgeving. Er zijn geen stoffen buiten het pand gekomen. Het bedrijventerrein zelf is, los van het bewuste pand, niet afgesloten geweest. De andere 48 werknemers van het sushibedrijf werken door bij een andere vestiging van het bedrijf, eveneens op de Waaier.

Leidsch Dagblad, 9 november 2016