dinsdag 9 januari 2018

Lochem: medewerker sportcomplex overleden na opsluiting in zeecontainer

Twee personen zijn rond 15.00 uur onwel geworden in een zeecontainer bij het Zwembad De Beemd aan de Zutphensestraat in Lochem. Een van de onwel geraakte personen, die ernstig gewond raakte in de afgesloten zeecontainer, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de gemeente Lochem op hun website. Het gaat om een medewerker van het sport- en zwemcomplex.

In de zeecontainer liggen houtkorrels opgeslagen, die gebruikt worden voor de pelletkachels in het centrum. Twee personen zijn door de brandweer uit de container gehaald en werden overgedragen aan het ambulancepersoneel. Voor een van de twee opgesloten personen kwam de hulp te laat.

De inspectie SZW is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er is misgegaan. Burgemeester van de gemeente Lochem, Sebastiaan van 't Erve, meldt aangeslagen te zijn door het incident en dat zijn gedachten uit gaan naar de nabestaanden van het overleden slachtoffer. Ook is hij in contact met de overige medewerkers en het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan.

Het sportcomplex, welke eerst open bleef, is gesloten. Het is onbekend wanneer deze weer open gaat.

Contact Bronckhorst Noord, 9 januari 2018