zaterdag 13 oktober 2018

Nieuwdorp: man valt in haven en verdrinkt

Vrijdagochend vroeg is een werknemer vanaf een werkeiland in het water van de Scaldiahaven in Nieuwdorp gevallen en verdronken. Na een flinke zoektocht is het stoffelijk overschot vrijdagavond geborgen.

Het ongeluk gebeurde rond 8.15 uur. Diverse hulpdiensten werden gewaarschuwd. De hulpverlening was er in eerste instantie op gericht om de man (40) uit Zwijndrecht te redden. Hij kon niet worden gelokaliseerd, vermoedelijk omdat hij al snel onder water verdween. Rond 9.30 uur werd de reddingsoperatie omgezet naar een bergingsactie. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie zocht daarna met sonarapparatuur en wist het stoffelijk overschot vermoedelijk te lokaliseren.

Door het opkomende water mochten brandweerduikers niet duiken en moest assistentie van marineduikers worden aangevraagd. Na de nodige voorbereidingen gingen rond 20.00 uur de duikers van de marine te water. Zij troffen rond 21.30 uur het stoffelijk overschot van de man uit Zwijndrecht aan. Het lichaam is voor verder onderzoek naar een mortuarium gebracht.

Fok.nl, 12 oktober 2018