dinsdag 13 november 2018

Bergen op Zoom: vier gewonden bij explosie transformatorhuisje

Vier mensen zijn maandagmorgen zwaargewond geraakt bij een explosie in een transformatorhuisje aan de Grote Mark in Bergen op Zoom. Na de explosie brak brand uit.

Drie medewerkers van Enexis en een voorbijganger zijn gewond geraakt. Volgens een ingewijde zijn de Enexis-medewerkers buiten levensgevaar. De ernst van hun verwondingen van de voorbijganger niet bekend. De gewonden zijn naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Door de ontploffing ontstond vermoedelijk een steekvlam die de gevel van een huis aan de overkant flink beschadigde. De gevel is zwartgeblakerd. Leslie Lauwen, uitbater van de De Teerkamer, was op weg naar het café en zag dat een fietser werd geraakt door het vuur van de explosie. Lauwen heeft nog geholpen bij het koelen van het slachtoffer.

De explosie gebeurde tijdens werkzaamheden aan het transformatorhuis en was het gevolg van kortsluiting. Volgens een woordvoerder van Enexis was er 's ochtends een signaal dat iets mis zou zijn in het transformatorhuisje. Wat precies is nog niet duidelijk.

Na de explosie viel bij ongeveer 130 huishoudens en bedrijven de stroom uit.

Omroep Brabant, 12 november 2018