woensdag 11 december 2019

Schijndel: man overleden na bedrijfsongeval

Het slachtoffer van een bedrijfsongeval op het terrein van Houtindustrie Schijndel op maandag 2 december is diezelfde dag nog overleden, zo werd dinsdag bekend. De man werkte niet voor Houtindustrie Schijndel, maar voor een extern bedrijf.

Dit laatste wordt bevestigd door een woordvoerster van Houtindustrie Schijndel. Zij wil verder geen enkele informatie verstrekken over het voorval op 2 december rond 14.00 uur. Ook niet over de woonplaats of leeftijd van het slachtoffer.
Een woordvoerster van de inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voorheen arbeidsinspectie) wil alleen zeggen dat onderzoek wordt gedaan naar het arbeidsongeval. ,,Dit kan enkele weken tot maanden in beslag nemen. We kunnen niet vooruit lopen op de uitkomsten van dit onderzoek", aldus de woordvoerster van inspectie.

Na het arbeidsongeval op het terrein aan Nieuwe Molenheide in Schijndel kwamen meerdere hulpdiensten naar Schijndel, waaronder een traumahelikopter, meerdere ambulances en de politie. De man overleed aan zijn verwondingen.

Brabants Dagblad, 10 december 2019