woensdag 28 juli 2021

Nunspeet: bouwplaatsmedewerker raakt gewond tijdens de nieuwbouw van het zwembad

De bouw van het nieuwe zwembad in Nunspeet nam maandag een schokkende wending toen een bouwvakker probeerde uit te wijken voor een omvallende betonnen mal. Daarbij raakte de man gewond. De arbeidsinspectie doet onderzoek.

De bouwplaatsmedewerker raakte gewond tijdens de nieuwbouw van het zwembad op Sportpark de Wiltsangh in Nunspeet. Daar viel een rechtopstaand betonnen bekistingsdeel van 3 meter hoog om, dat het slachtoffer vervolgens probeerde te ontwijken. 

Stalen pin
,,Door dat uitwijken sprong de man achteruit, maar kwam daarbij ten val. Daardoor kwam hij op een stalen pin terecht. Dat veroorzaakte flinke verwondingen aan zijn knie’’, vertelt Hans van Norel, eigenaar van bouwbedrijf Van Norel.

,,Ik schrok enorm toen ik van het ongeluk hoorde’’, blikt Van Norel terug. Hulpdiensten rukten massaal uit, zelfs de traumahelikopter vloog over vanuit Amsterdam. ,,Door alle hulpdiensten die aanwezig waren, dacht ik: dit is heel ernstig. En ik wil het niet bagatelliseren, maar gelukkig viel het relatief mee. Het was geen levensbedreigende situatie. Toen ik dat hoorde, haalde ik wel even opgelucht adem.’’

Vanwege het bedrijfsongeval droeg de politie het onderzoek over aan de arbeidsinspectie. De werkzaamheden  op de bouwplaats werden tijdelijk stilgelegd. Van Norel: ,,De arbeidsinspectie is vanochtend langs geweest en oordeelde dat de werkplaats veilig genoeg is om verder te gaan.’’ Daarop is de bouw hervat.

Vervolgonderzoek
De arbeidsinspectie doet een vervolgonderzoek naar de toedracht van het ongeval en onderzoekt of er sprake is van nalatigheid. ,,Zolang dat onderzoek loopt, kan de inspectie niets zeggen’’, laat woordvoerder Elizabeth Palandeng weten. Ook is het onbekend hoe lang het onderzoek gaat duren.

Bouwbedrijf Van Norel werkt in opdracht van de gemeente Nunspeet aan de bouw van het zwembad op het Sportpark. De bouw startte begin juni, nadat de gemeente de samenwerking met een andere aannemer in september vorig jaar beƫindigde.

Volgens Wob Meijering, woordvoerder voor de gemeente Nunspeet, heeft het ongeval geen invloed op de bouw van het zwembad. ,,De werkzaamheden konden al snel weer worden hervat. Dat heeft geen gevolgen voor de voortgang van het bouwproces.’’ Het zwembad moet in het najaar van 2022 afgerond zijn.

de Gelderlander, 27 juli 2021