zaterdag 25 september 2021

Zeewolde: dode bij beknelling met vrachtauto’s

Een vrachtwagenchauffeur is in Zeewolde om het leven gekomen toen hij klem kwam te zitten tussen de zijkanten van twee vrachtwagens.

Het ongeval vond plaats op het bedrijventerrein Trekkersveld aan de Edisonweg. De hulpdiensten rukten uit en een traumahelikopter werd opgeroepen, maar de chauffeur is ondanks hulpverlening van ambulancepersoneel en politie overleden .

De inspectie SZW is op de hoogte gesteld, maar omdat het ongeluk bij het bedrijf op de openbare weg gebeurde, is het onderzoek opgestart door de VOA (verkeersongevallenanalyse) en het TVT (tactisch verkeersteam) van de politie. 

Volgens de politiemensen stond het latere slachtoffer naast zijn stilstaande vrachtwagen om het zeil los te trekken, zodat de lading zou kunnen worden gelost. Een tweede vrachtwagen reed er langzaam vlak langs om een vrij krappe bocht naar rechts te maken. Dat lukte niet in één keer, volgens enkele Poolse chauffeurs die stonden te wachten tot zij aan de beurt waren.

De vrachtwagen reed een stukje achteruit om iets meer ruimte te winnen voor een tweede poging. Bij die manoeuvres zal de trailer volgens de politie verder naar links zijn uitgedraaid, waardoor het slachtoffer klem kwam te zitten.

Een tragisch ongeval, zeggen de collegachauffeurs in het Engels. Ze vragen zich af hoe het zo mis heeft kunnen gaan. De tweede vrachtwagen had niet per se naar rechts de weg op gehoeven, denken ze, zeker omdat er zo weinig ruimte was. ,,De chauffeur had ook rechtdoor kunnen rijden om het terrein te verlaten.’’

Ze begrijpen ook niet waarom de andere chauffeur kennelijk naast zijn wagen is blijven staan terwijl die tweede vrachtwagen zo vlak langsreed. ,,Dan zou je toch even aan de kant stappen’’, denken ze. ,,Dit is heel verdrietig.’’

De Stentor, 24 september 2021