maandag 25 oktober 2021

Enschede: monteurs gewond bij val van dak

Bij visverwerkingsbedrijf Neptunus Seafood in Enschede raakten gistermorgen twee monteurs van een extern bedrijf gewond bij een val. Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk.

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch sprak gisteren begin van de middag over een zwaargewonde en een lichtgewonde. Later op de middag liet een woordvoerster van Neptunus Seafood weten dat beiden aanspreekbaar zijn en ook al contact hebben gehad met hun eigen werkgever.  

Een vrouw die eerder op de dag de telefoon opnam bij Neptunus, vertelde dat de twee van het dak waren gevallen. Het ongeluk zou zijn gebeurd in de productiehal, bij werkzaamheden aan het plafond.
"Er is bij ons een interne verbouwing gaande, waarbij het plafond wordt gesloopt", aldus de medewerkster. Bij die klus zou het zijn misgegaan, zei ze. 

Politiewoordvoerder Strijbosch bevestigde daarna dat de monteurs  'op hoogte' aan het werk waren. Het gaat om twee mannen.
Politie, brandweer en ambulancepersoneel spoedden zich aan het eind van de ochtend naar de IJzersteden in Enschede, waar Neptunus Seafood is gevestigd. Ook arriveerde er een traumahelikopter. Die landde bij de nabijgelegen groothandel in schoonmaak-, schilder-, en veiligheidsartikelen Carel Lurvink.

Geen van de mannen is uiteindelijk in de traumahelikopter vervoerd. Beiden zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De arbeidsinspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het bedrijfsongeval.

Tubantia.nl, 23 oktober 2021