zondag 10 juli 2022

Arnhem: gebouw stort deels in bij werkzaamheden, twee bouwvakkers gewond

In Arnhem is een deel van een pand in aanbouw ingestort. Daarbij zijn twee bouwvakkers gewond geraakt, van wie een er slecht aan toe is. Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur in een pand op een industrieterrein, waarin garageboxen komen. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Volgens een videocorrespondent viel er een lading van een hijskraan. Die kwam terecht op een plateau.

Een woordvoerder van de brandweer zegt dat er dakplaten zijn losgeraakt en dat die op de bouwvakkers zijn gevallen. Of die dakplaten door een hijskraan omhoog werden gehesen, kon hij niet zeggen. 

De bouw van het pand ligt voorlopig stil. De omgeving is afgezet door de politie vanwege instortingsgevaar. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval.

Een woordvoerder van het aannemingsbedrijf zegt tegen Omroep Gelderland geschrokken te zijn door het ongeval. "Je schrikt altijd als je een telefoontje krijgt dat er een ongeluk is geweest op de bouw", zegt hij. "We weten verder niets op dit moment, want alles is afgezet. We hopen dat de mensen er niet al te erg aan toe zijn."

NOS.nl, 8 juli 2022