donderdag 24 november 2022

Moerdijk: acht gewonden bij ongeluk met gevaarlijke damp (update)

Bij een ongeluk met een gevaarlijke damp bij een bedrijf aan de Middenweg in Moerdijk zijn acht mensen gewond geraakt. Eén van hen is ernstig gewond. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde bij Stolthaven, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het transport, de verwerking en opslag van onder meer gevaarlijke oliën en chemicaliën.

De acht medewerkers raakten gewond na het inademen van de giftige damp. Door werkzaamheden ontstond een lek in een tank en kwam de damp van een gevaarlijke stof naar buiten. Het gaat volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio om de stof fosfortrichloride; een vloeistof met een scherpe geur die extreem toxisch is.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was de situatie aan de Middenweg al snel stabiel door snel ingrijpen. De brandweerwoordvoerder benadrukt dat er geen giftige stof is vrijgekomen en dat er geen gevaar is voor de omgeving. Andere medewerkers werden op het terrein van het bedrijf opgevangen.

Omdat het om een bedrijfsongeval gaat, doet de arbeidsinspectie onderzoek naar wat er precies is misgegaan. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen.

Omroep Brabant/ Algemeen Dagblad, 23 november