zaterdag 7 oktober 2023

Tilburg: man zwaargewond door elektrocutie tijdens bedrijfsfeest ontkoppelen lamp

Een man kreeg een elektrische schok bij het ontkoppelen van een lamp. Dat gebeurde tijdens een feestje dat in het bedrijf aan de gang was. Er vonden op dat moment geen werkzaamheden plaats.

Toen de man de lamp ontkoppelde, kreeg hij een hevige schok en viel hij bewusteloos neer. Degene die hem te hulp schoot, kreeg een schok bij het aanraken van het slachtoffer. Enkele aanwezigen hebben het eerste slachtoffer gereanimeerd.

Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat er vonken uit de elektrische krachtstroomvoorziening kwamen waardoor er brand begon te ontstaan. Zij lieten de stroom ontkoppelen en hebben de beginnende brand geblust.

Naast de politie kwamen er ambulances en een traumahelikopter naar de plek van het ongeval. Het slachtoffer is na verdere reanimatie door de hulpdiensten met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De technische recherche doet onderzoek naar de verdere toedracht van het ongeval en heeft contact met de arbeidsinspectie. Aan de aanwezigen op het feest is slachtofferhulp aangeboden.

Het desbetreffende bedrijf liet weten geen verdere uitspraken te doen zolang het onderzoek loopt.

Brabants Dagblad, 7 oktober 2023