maandag 4 maart 2013

Trein botst op bouwkraan in Groningen

Een passagierstrein van Arriva is maandag aan het begin van de middag op het traject Groningen- Zuidbroek op een bouwkraan gebotst.

Dat gebeurde ter hoogte van het plaatsje Waterhuizen net voor station Kropswolde. De machinist van de kraan raakte lichtgewond. Dat liet een woordvoerster van Prorail weten. De 53-jarige kraanmachinist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk (Overijssel) liep daardoor een hoofdwond op. Dat maakte de politie bekend.

De man was bezig met werkzaamheden langs het spoor tussen Waterhuizen en Kropswolde. Op een smalle ijzeren brug op dit spoor raakte een passerende trein de achterzijde en de arm van de kraan. Door de klap raakte de kraanmachinist gewond. De man kon zelf naar een nabij gelegen spoorwegovergang lopen waar hij werd opgevangen door de hulpdiensten.

Volgens een woordvoerster van Arriva zijn de ongeveer 60 passagiers en het personeel van de vervoerder hevig geschrokken, maar niet gewond geraakt. De treinreizigers zijn de trein uitgehaald, waarna ze onder begeleiding zo'n 600 meter moesten lopen naar een plek waar een bus klaarstond.
De voorzijde van de trein raakte beschadigd. Het treinverkeer lag uren stil. Iets na 3 uur werd het hervat.

Nu.nl, 4 maart 2013