maandag 27 juni 2016

Eindhoven: Bizar ongeval met lift

Een bizar liftongeval bij een Bart Smit in winkelcentrum Woensel in Eindhoven leidt tot een onderzoek van de Inspectie SZW.

Een moeder met een kind in een buggy stapte zondag in de speelgoedwinkel de lift in, terwijl er helemaal geen lift was. Het gebeurde op de begane grond, dus ze viel niet. Maar de liftdeuren gingen dicht en de lift kwam naar beneden en drukte de vrouw met kinderwagen tegen de grond. De lift stopte pas op 50 centimeter vanaf de grond, vermoedelijk doordat het gevaarte met de buggy in aanraking kwam, aldus de politie.

De Inspectie gaat onderzoeken of Bart Smit of een bedrijf dat de lift schoonmaakt nalatig is geweest. Vermoedelijk is bij het schoonmaken van de lift niet alles gedaan wat had moeten worden gedaan om dit te voorkomen.

Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed, meldt de politie. Het kind had lichte verwondingen en beiden zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Het gebeuren leidde tot grote paniek in de winkel. Verschillende omstanders en het winkelpersoneel verwijderden met man en macht de twee schuifdeuren van de lift om moeder en kind te bevrijden.

De Inspectie gaat na of de Arbeidsomstandighedenwet is overtreden. Een bedrijf dient ook te waken voor de veiligheid van andere personen dan de werknemers. Zo leidde onlangs een steigerongeval in Den Haag, waarbij een voorbijgangster om het leven kwam, ook tot zo'n onderzoek.

De Telegraaf, 27 juni 2016