zondag 20 januari 2019

Krimpen aan den IJssel: grote inzet hulpdiensten bij beknelling op boot

Om 10:40 kwam er bij de meldkamer van de ambulance een melding binnen dat een persoon op een boot bekneld zat met zijn voet. De melding kwam van het bedrijf IHC aan de van Cralingenweg in Krimpen aan den IJssel. Er bleek een persoon op een toren bekneld te zitten.

De meldkamer van de Brandweer stuurde, nadat de ambulance om de brandweer had gevraagd, direct meerdere voertuigen naar het bedrijf aan de Stormpolder in Krimpen.

Nadat er meer duidelijk werd over het ongeval stuurde de meldkamer nog een tweetal voertuigen, waaronder een gespecialiseerd hoogtereddingsteam. Dit team is gespecialiseerd in het bereiken van moeilijk toegankelijke plaatsen (hoogte en diepte) en kunnen slachtoffers zowel horizontaal als verticaal uit hun benarde positie bevrijden.

De persoon is toen naar beneden gehaald door middel van een hijskraan met een speciaal bakje om mensen in te vervoeren en met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Omdat dit om een bedrijfsongeval gaat, zal er verder onderzoek gedaan moeten worden.

Regio online, 19 januari 2019