dinsdag 4 februari 2020

Eindhoven: Bouwvakker overleden bij ongeval op bouwplaats

Een 36-jarige bouwvakker uit Oekraïne is maandagmorgen om het leven gekomen na een ongeluk op de bouwplaats van het nieuwbouwwijkje Vredeoord in Eindhoven. De man was op de grond aan het werk toen een gevelplaat en steiger op hem vielen.

De bouwvakker, in dienst van een isolatiebedrijf, was aan het werk aan nieuwbouwwoningen toen van ongeveer zes meter hoogte betonnen plaat naar beneden viel. Twee andere bouwvakkers konden op tijd wegspringen, maar één man redde dat niet. Zijn collega's hebben de betonnen plaat met een heftruck opgetild, waarna de hulpdiensten het slachtoffer konden reanimeren.

Er landde een traumahelikopter in de buurt. Hulpdiensten hebben hun best gedaan, maar het mocht niet baten. Het werk is stilgelegd, het bouwterrein is afgezet en de Inspectie SZW heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. Ook aannemer Hazenberg Bouw zelf doet onderzoek. Directie-voorzitter Boudewijn de Bont van aannemer Hazenberg Bouw kan verder dan ook nog niets zeggen over de oorzaak van het ongeluk. Wel is duidelijk dat het loslaten van de betonnen plaat niet zomaar kan gebeuren. Voor de collega's van het slachtoffer is slachtofferhulp geregeld.

Eindhovens Dagblad, 3 februari 2020