vrijdag 28 februari 2020

Wijchen: man overleden na val uit hoogwerker

De Wijchenaar die is overleden na een val uit een hoogwerker, werkte voor een bedrijf dat handelt in nieuwe en gebruikte machines. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag op industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen.

Het slachtoffer stond in een hoogwerker toen hij zijn evenwicht verloor en meters naar beneden viel. De man was bezig om een hoogwerker op een trailer te rijden. Door nog onbekende oorzaak verloor hij daarbij zijn evenwicht toen hij in het bakje stond, waarna hij ten val kwam.

“Het laden van een hoogwerker op een trailer is risicovol. Op het moment dat je van de oprijplaten de trailer op rijdt, heb je een kantelmoment. Dan moet je je goed vasthouden.”, aldus ooggetuigen.

Het ongeval vond plaats op een stuk weg naast Vink Machinery, een bedrijf dat zich bezig houdt met de import en export van nieuwe en gebruikte machines, waaronder heftrucks, bouwkranen en hoogwerkers. De 49-jarige Wijchenaar was volgens de politie een medewerker van het bedrijf. Voor de collega’s is slachtofferhulp ter plaatse gekomen.

AD, 27 februari 2020