maandag 2 januari 2012

Twee agrariërs gedood door een dolle stier

Maandagavond heeft een stier op een veehouderij in Hengelo (Gld.) zijn twee eigenaren gedood. De stier was in de stal losgebroken. De eigenaren, twee broers van 58 en 61 jaar oud, haalden rond half zeven een pasgeboren kalf weg bij een van de koeien in een stal aan de Beunksteeg in Varssel tussen Vorden en Hengelo.
De stier brak in dezelfde stal door zijn hek en viel de twee mannen aan. De echtgenote van een van hen vond de twee slachtoffers in de stal en waarschuwde de politie. De mannen werden nog gereanimeerd, maar zijn in de stal aan hun verwondingen overleden. De stier wordt afgemaakt.
De Gelderlander, 2 januari 2012

UPDATE:
Volgens de familie zijn de broers 's middags gedood toen zij de stier wilden afscheiden in de stal van de koeien. De vrouw van een van hen vond hen vervolgens 's avonds pas in de stal.
Dat betekent dus dat de broers niet zijn gedood nadat ze een pasgeboren kalf bij een koe wilden weghalen, zoals eerder werd aangenomen.
Jaarlijks vallen gemiddeld twee tot drie doden als gevolg van ongevallen met stieren op het boerenbedrijf. Dat blijkt uit cijfers van de agrarische arbodienst Stigas.