donderdag 31 juli 2014

Cuijk: ademhalingsmoeilijkheden na incident met fosforzuur

Bij het bedrijf Nutricia aan de Grotestraat in Cuijk is dinsdagavond kort voor middernacht een ongeluk gebeurd met gevaarlijke stoffen. Een werknemer belandde met ademhalingsmoeilijkheden in het ziekenhuis​ nadat flessen met fosforzuur waren omgevallen. Twee collega’s raakten onwel maar voor hen vielen de gevolgen uiteindelijk mee. Ze konden ter plaatse worden behandeld.​ Het aanwezige personeel werd geĆ«vacueerd.

De man die in het ziekenhuis terechtkwam, reed volgens een woordvoerster van de brandweer op zijn heftruck door het bedrijf. Hij raakte een stelling waarop een doos met de flessen fosforzuur stonden. Die doos viel naar beneden, zes flessen erin vielen kapot.

Twee ambulances en twee brandweervoertuigen kwamen ter plekke om de mensen te helpen en te voorkomen dat de stoffen meer schade zouden aanrichten. Een specialist van de brandweer op het gebied van gevaarlijke stoffen was bij het gebouw aanwezig. In een chemiepak gekleed werd het fosforzuur onschadelijk gemaakt. De door de heftruck geraakte stelling werd verstevigd.

Nutricia Cuijk maakt en verpakt poedervormige producten voor dieet-, klinische- en zuigelingenvoeding.

De Gelderlander, 30 juli 2014