woensdag 29 november 2017

Isselburg-Anholt: Nederlander (42) komt om bij bedrijfsongeval afgraving

Bij het dramatische bedrijfsongeval in Duitsland, waarbij werknemers bij een zand- en grindafgraving levend werden begraven, is de identiteit van de twee overledenen bekendgemaakt. Het gaat om een Nederlandse man (42) uit Azewijn en een 55-jarige Duitser.

De personeelsleden waren aan het werk bij een zand- en grindafgraving bij Isselburg-Anholt, enkele honderden meters over de grens ter hoogte van Dinxperlo. Door nog onbekende oorzaak begon de berg ineens te schuiven en raakten de slachtoffers bedolven onder grote hoeveelheden grind.
De uitgerukte brandweer zag kans twee mensen, die slechts gedeeltelijk onder het grind waren beland, te bevrijden. Een van hen was een 55-jarige man uit Etten. Twee andere werknemers konden niet worden gered, zo bevestigde de politie eerder.

Na het ongeluk hebben hulpdiensten gezocht tot 01.30 uur ’s nachts, de volgende ochtend is de zoektocht hervat. De Duitse politie ging er eerder vanuit dat de tweede overleden werknemer van het bedrijf Kieswerk Breels uit het Achterhoekse Netterden ook een Nederlander zou zijn, maar dat blijkt dus anders.

De Telegraaf, 29 november 2017