dinsdag 7 februari 2023

Nieuwdorp: dode en vier gewonden bij ernstig bedrijfsongeval bij olieraffinaderij (Update)

Bij een ernstig bedrijfsongeval bij olieraffinaderij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is een man om het leven gekomen en zijn vier gewonden gevallen. Het dodelijke slachtoffer is een medewerker van een onderaannemer. Wat er is gebeurd, is nog niet duidelijk. 


Het bedrijfsongeval gebeurde tijdens onderhoudswerkzaamheden. Vier ambulances, een tankautospuit en een ladderwagen van de brandweer werden ter plaatse gestuurd. Ter assistentie is ook een gespecialiseerd red-team gekomen. Of de gewonden ook voor een ingehuurd bedrijf werkten, is niet bekend.

In een verklaring spreekt Zeeland Refinery haar dank uit voor de hulpverleners, die de zorg van de hulpdiensten van de raffinaderij snel overnamen. ,,Maar bovenal willen wij ons medeleven betuigen met de nabestaanden van de overledene en de gewonde medewerkers en betreuren wij het gebeurde ten zeerste.” Het bedrijf doet geen uitspraken over wat er precies is gebeurd ‘totdat nader onderzoek is uitgevoerd’.

De Gelderlander, 3 februari 2023

Update: Het dodelijke slachtoffer van het bedrijfsongeval bij Zeeland Refinery is hoogstwaarschijnlijk een man uit Duitsland. Onderzoek moet uitwijzen of het hem inderdaad betreft, zo laat de politie Zeeland-West-Brabant weten.

De gewonden zijn twee mannen uit Duitsland (28 en 34 jaar), een man uit Frankrijk (38) en een man uit Schelluinen (50). Het bedrijfsongeluk bij Zeeland Refinery vond afgelopen vrijdag plaats tijdens een onderhoudsstop bij het bedrijf. De werkzaamheden werden direct stilgelegd. De onderhoudsstop loopt door het ongeluk vertraging op, maar hoeveel is nog niet duidelijk.

Omroep Zeeland, 6 februari 2023