woensdag 30 augustus 2023

Hilversum: zwaargewonde bij tv-opname

De ouders van de Groninger muzikant Meindert Talma zijn vlak voor de opname van tv-programma De Slimste Mens van een tribune gevallen. Zijn moeder raakte zwaargewond, onder meer aan haar heup en ribben.
Talma was begin juni in Hilversum voor opnames van De Slimste Mens. Zijn familie ging mee naar de studio om hem aan te moedigen. Maar vlak voor het allemaal moest beginnen, ging het mis, aldus Talma.

Zijn bejaarde ouders werden volgens Talma naar de hoogste bank gestuurd op de tribune. Zijn vader hielp zijn moeder, omdat zij slecht ter been is en het donker was. Boven aangekomen zocht Talma senior steun bij een gordijn, want hij dacht dat daar een wand achter zat. Dat bleek niet het geval. Daardoor viel hij van de 1.20 meter hoge tribune. Hij nam zijn vrouw mee in zijn val.
De vader van Talma kwam nog goed terecht. Maar zijn moeder ‘was heel slecht gevallen', schrijft de muzikant. Ze kon zich niet goed bewegen en had veel pijn. Haar linker heup was ‘aan gort’, ze had gekneusde ribben en een pijnlijke onderrug.

Per ambulance werd Talma's moeder naar een ziekenhuis overgebracht. Daar heeft ze een nieuwe heupprothese gekregen en een plaat met schroeven. Na negen weken revalideren is ze inmiddels weer thuis.

KRO-NCRV laat in een reactie weten dat ze geschrokken zijn van het voorval. Er is contact met de familie met wie het naar omstandigheden goed gaat. 
De tribune voldeed volgens de omroep aan alle veiligheidsvoorschriften. 'Desondanks hebben we de tribune na het incident aangepast. Om herhaling uit te sluiten hebben we een rugleuning en extra zijschotten toegevoegd aan de tribune.'

RTV Noord, 17 augustus 2023