zaterdag 25 mei 2024

Katwijk (NBr): Persoon overlijdt bij bedrijfsongeval met shovel

Bij het bedrijf Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) op een bedrijventerrein aan de Lange Oijen in het Brabantse Katwijk is een persoon overleden nadat die bij werkzaamheden werd aangereden door een shovel. Volgens de Arbeidsinspectie gaat het om een tragisch ongeval waar meerdere medewerkers getuige van zijn geweest.

De traumaheli is geland om eerste hulp te bieden, maar toen was het slachtoffer al overleden. Ook politie en ambulance zijn op de plek van het ongeval geweest. Onduidelijk is of het een medewerker van BECC betreft, of iemand die van buiten het bedrijf als werkende actief was op het terrein.

De Arbeidsinspectie gaat volgens procedure onderzoek doen naar de toedracht. ,,We kijken of er misschien een fout is gemaakt. Ook is het standaard dat we beoordelen of de werkgever nalatig is geweest en of er wellicht opzet in het spel was.”

BECC is leverancier van groene stroom en duurzame warmte aan de industrie in de directe omgeving van het bedrijf. Dat wordt opgewekt met energiebronnen als snoeihout, sloophout en papierslib uit de omgeving.

De Gelderlander, 21 mei 2024