donderdag 9 mei 2024

Sevenum: ongeluk tijdens stuntshow - drie acteurs naar het ziekenhuis

Drie acteurs van een stuntvoorstelling in Toverland in Sevenum zijn naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk. Tijdens openluchtshow Aqua Bellatores kwamen de personen ten val. Ooggetuigen meldden dat ze van het podium vielen door een enorme vloedgolf aan water.

Normaal gesproken worden tijdens de show verschillende bakken water over het decor uitgestort. Dat effect vormt de finale van de voorstelling. Vermoedelijk viel dit keer per ongeluk al het water tegelijk naar beneden. Het zorgde voor zo'n klap dat het decor beschadigd raakte en de acteurs een metersdiepe val maakten.

Het ongeval vond plaats tijdens de voorstelling. Aqua Bellatores is de rest van de dag niet meer doorgegaan. Een woordvoerder bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden. Drie acteurs kregen volgens hem "medische zorg ter plaatse". "Vervolgens zijn ze zonder spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht." 

Aqua Bellatores ging in 2023 in première. Het decor bestaat uit kleurrijke havenhuisjes. Onder het podium staat een bassin van 80.000 liter water. Wanneer al het water tegelijk over het podium wordt uitgestort komt er letterlijk een tsunami aan water naar beneden. Uiteindelijk is besloten om de bakken gefaseerd om te kieperen. 

Loopings, 8 mei 2024