woensdag 3 juli 2024

Eindhoven: bouwplaatsmedewerker overleden na bedrijfsongeval

Een man die begin vorige week op een bouwplaats aan de Gerard Philipslaan in Eindhoven een metalen buis op zijn hoofd kreeg, is later in de week overleden. Dat bevestigt de Arbeidsinspectie na berichtgeving van Omroep Brabant.

De bouwvakker droeg volgens de omroep een helm, maar daar wil de Arbeidsinspectie niets over zeggen. Ook over de identiteit van het slachtoffer wordt niets meegedeeld. De omstandigheden van het incident worden onderzocht. De uitkomst daarvan kan nog wel even op zich laten wachten.

Volgens de omroep is de man geraakt door een stempel: een buis om betonnen vloeren te ondersteunen. De buis zou vanaf de achtste verdieping naar beneden zijn gevallen. De man werd geraakt, raakte ernstig gewond en overleed later in een ziekenhuis in Tilburg. zo meldt de omroep.

Een aantal van de bouwvakkers heeft na het ongeluk het werk neergelegd. Zonder netten rondom de steiger is het niet verantwoord om er te werken, zo liet een van hen weten. De werknemers vinden dat er netten nodig zijn. De aannemer voor wie de bouwvakkers werken, was niet bereikbaar voor commentaar.

Infrasite.nl, 2 juli 2024