maandag 30 mei 2011

Vijf gewonden na vrijkomen gevaarlijke stof Rotterdam

Vrijdagochtend is bij het bedrijf Recycling Kombinatie aan de Vondelingenplaat in Rotterdam 15 ton Calcium Hydroxide ontsnapt nadat bij het lossen daarvan een slang was losgeraakt.

Rond 09.00 uur was de 36-jarige Belgische chauffeur van de vrachtauto aan het lossen toen waarschijnlijk de slang losschoot. Daarbij ontstond een wolk van wit poeder die zich snel verspreidde over een aantal aangrenzende bedrijfsterreinen. De eigenschap van het poeder is dat het in principe ongevaarlijk is in droge vorm, maar wanneer er vocht bijkomt, het prikkelend en branderig kan aanvoelen.

De chauffeur en twee werknemers kregen het poeder in hun ogen en op de voeten. Hij en een van de twee werknemers zijn naar een ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Later op de dag bleek dat er nog twee werknemers van een ander bedrijf in aanraking waren geweest met het poeder. Ook zij zijn uit voorzorg naar een ziekenhuis vervoerd.

De wolk had zich uitgestrekt over een groot gebied en was daar neergeslagen. Dit betrof echter enkel bedrijfsterreinen en uit voorzorg is er een onderzoek ingesteld binnen de bewoonde gebieden van Hoogvliet, maar daar werd geen poeder aangetroffen. De bedrijven hebben zelf gezorgd voor het opruimen van het neergeslagen poeder.

Blik op nieuws, 27 mei 2011