maandag 9 mei 2011

Zwaargewonde bij ontploffing tankwagen Reusel

Bij een bedrijfsongeval aan de Hoevenbocht in Reusel is maandagmiddag een zwaargewonde gevallen. Dit gebeurde bij laswerkzaamheden aan een tankwagen. De tankwagen is hierbij ontploft. De man van 37 jaar is buiten levensgevaar, hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Bij de ontploffing is ook een man van 48 jaar lichtgewond geraakt. Hij raakte onwel door de gassen die bij de ontploffing vrijkwamen. Beide gewonden zijn medewerkers van het bedrijf Kuijpers Metaal in Reusel. Er is ook een man vanwege hartklachten naar het ziekenhuis gebracht. De klachten kwamen mogelijk door de spanning en de schrik. Volgens het persbureau Novum heeft de brandweer de situatie inmiddels veiliggesteld. De tankwagen zou om half drie ontploft zijn.

De lassers hadden verwacht dat de tankwagen leeg zou zijn toen ze begonnen met lassen, maar dat bleek niet het geval. Er was nog brei in de tank en daardoor zijn brandbare gassen ontstaan. Volgens een omwonende is de hele buurt erg geschrokken van de grote ontploffing.

Vier bedrijfspanden en een woning in de omgeving van het metaalbedrijf hebben schade opgelopen door de explosie. Er zijn veel kapotte ruiten en er is een stuk van de tank over het huis gevlogen en in een tuin beland, aldus de brandweer. Ruiten en roldeuren van panden in de buurt sneuvelden door de klap. Een traumahelikopter is ter plekke geweest.

Omroep Brabant, 9 mei 2011